Rivsalt

RIVSALT is ontworpen door de Zweedse designer Jens Sandringer. Hij bedacht het concept in 2008, tijdens een etentje in een Japans teppanyakirestaurant in Beijing. Toen de chef met een grote zoutkristal en rasp wat zout over zijn gerechten raspte, was hij blown-away. Die unieke ervaring zette hij om in een bijzondere productlijn voor foodies en liefhebbers van design.

Bij RIVSALT draait alles om design, communicatie en ervaring. Het raspen van je eigen zout draagt bij aan de eetbeleving en het mooie design voegt toe aan de opstelling van de eettafel.

Dit maakt het product een geweldig communicatiemiddel en de eetbeleving leuker. Daarbij wordt zout aan het gerecht toegevoegd en de verschillende soorten steenzout passen bij verschillende gerechten, waardoor het een echt interessant product is voor fijnproevers.

RIVSALT zoutblok met rasp: €29

RIVSALT tilt je gerechten naar een hoger niveau met de beste kwaliteitszouten. Met de rasp uit roestvrijstaal serveer je het natuurlijke Himalayazout meteen op je bord. Plaats de zoutkristal en rasp op de bijhorende eikenhouten staander in het midden van je eettafel: een gastronomische showstopper.

Deze set bevat een rasp in Japanse stijl uit roestvrijstaal van topkwaliteit, een Himalaya-zoutrots en een staander van onbehandeld natuurlijk eikenhout. Verpakt in een mooie kartonnen cadeauverpakking.

Rivsalt 1

RIVSALT selectie van zoutrotsen: €19

TASTE Jr is de perfecte manier om de smaken van verschillende steenzouten van over de hele wereld te ontdekken. Dit bijzondere smakenpakket bestaat uit zes edelsteenachtige zoutrotsen, elk met een typerendesmaak die bij een brede waaier aan voedingswaren en gerechten passen. Ontdek alle smaken en kies jouw favorieten!

Rivsalt 3

RIVSALT peppertjes met rasp: €29

PEPPER is de perfecte aanvulling op het assortiment culinaire zouten. Iedere PEPPER-set bevat verschillende aromatische lange pepers van het Indonesische eiland Java. Samen met de hoogwaardige roestvrijstalen rasp en de natuurlijk eikenhouten staander worden ze hét gespreksonderwerp aan tafel.

De lange javapepers hebben ieder hun eigenheid, met de gekende zwarte pepersmaak als vertrouwde basis. Geraspt over je gerecht ontdek je de verrassende aroma's van zoethout, anijs en kaneel, met een pittige twist op het einde. Een zwarte peper, met nét dat tikkeltje extra.

Tip: Reinig de rasp met mild afwasmiddel en water om ze scherp en glanzend te houden. Gebruik een borstel om restjes peper (of zout) te verwijderen. Spoel na met water en droog grondig af met een handdoek. Opgelet: de rasp mag niet in de vaatwasser.

Rivsalt 2

RIVSALT originele tandenstokers: €20

TOOTHPICK maakt van het tanden schoonmaken na het eten een bijzondere ervaring! Met haar elegante bloemencluster en eikenhouten staander biedt de tandenstokerplant [ammi visnaga] een mooie én functionele extra aan tafel.

Hoe te gebruiken? Snijd een stengel van de mooie gedroogde bloem en gebruik deze als tandenstoker.

De bloemhoofdjes van deze TOOTHPICK worden geoogst in het Marokkaanse Atlasgebergte, en na het drogen naar Casablanca verscheept voor definitieve selectie. Locals gebruiken de plant al meer dan 1000 jaar voor tal van doeleinden. Ook het gebruik van de gedroogde bloemstelen als tandenstokers is er een eeuwenoud ritueel.

Rivsalt 4