Gimber

Dimitri Oosterlynck komt uit de wereld van de animatiefilm en moest regelmatig naar recepties of feestjes en daar dook telkens hetzelfde vervelende probleem op. Hij moest er kiezen tussen alcohol, een overdosis suiker en water. Bij gebrek aan een waardig en lekker alternatief is hij zelf op zoek gegaan naar een lekker en karaktervol drankje dat kan opboksen tegen alcohol, maar toch alcoholvrij is.

Na wat experimenteren is uiteindelijk het nieuwe drankje Gimber geboren. Volgens de bedenker is het geen drankje met pure gember, aangezien hij er een selectie kruiden en limoen aan toevoegt. Het is een vers concentraat geworden waar je niet alleen de lekkerste drankjes mee maakt, je kan het ook gebruiken om te marineren. Het is bovendien een honderd procent biologisch product zonder bewaar- of smaakstoffen.

Beschikbaar in drie formaten:

  • 200ml: €13,95
  • 500ml: €21,95
  • 700ml: €24,95

Probeer deze recepten

Gimber Perfect Serve

De Perfect Serve

De beste manier om je GIMBER voor de eerste keer te proeven en ideaal te drinken op eender welk moment van de dag.

Ingrediënten:

  • 3 cl GIMBER
  • 20 cl bruisend water
  • Tijm
  • Munt
Gimber Peer Smoothie

GIMBER Peer Smoothie

Ingrediënten:

  • 3 peren
  • 1 limoen
  • 500 ml soya melk
  • 30 ml GIMBER
  • Chocolateschilfers
  • Limoenzeste

Mix alle ingrediënten. Serveer met chocoladeschilfers en zeste van limoen.

Gimber Moscow Mule

GIMBER Mule

Ingrediënten (1 glas):

  • 1/2 limeon
  • 3 cl GIMBER
  • 15 cl bruiswater
  • Ijsblokken

Pers het limoensap in een glas gevuld met ijs. Voeg GIMBER en bruiswater toe. Garneer met een kwartje limoen. Roer en geniet!

Gimber Banana Bread

GIMBER Bananenbrood

Ingrediënten voor 10 sneetjes

  • 1 rijpe banaan (in de lengte gesneden)
  • 200 g bloem, 2 tl bakpoeder en een snufje zout
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • 125 ml amandelmelk
  • 3 eetlepels GIMBER
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 125 ml ahornsiroop
  • 1,5 vanille-extract
  • 3 geplette overrijpe bananen

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven op 160°C.
  • Vet een ovenschotel in (gebruik een schotel van ongeveer 26 x 12 cm)
  • Leg de bananensneetjes op de bodem van de ovenschotel.
  • Meng de bloem, het natriumbicarbonaat, bakpoeder en zout in een grote kom.
  • Voeg de melk, GIMBER, pindakaas, ahornsiroop, het vanille-extract en de geplette bananen toe en meng tot een homogene massa.
  • Lepel het mengsel in de ovenschotel en bak zo’n 40 minuten in de oven.
  • Druppel er wat gesmolten chocolade overheen en werk af met de chocoladestukjes.

Wil je iets bestellen?